O tetoviranju

Kako se spremiti za tetoviranje?

Da bi I Vama bilo prijatno I ugodno I da biste uzivali u procesu tetoviranja bez mucnina, osecaja slabosti I nekih slicnih neprijatnih stanja , na tetoviranje idite siti, naspavani, nikako pijani, mamurni od predhodne noci, ili pod dejstvom droga.

Kako održavam svoju tetovažu?

Da bi Vasa tetovaza zarasla I izgledala kako treba, bitno je kako cete je negovati nakon tetoviranja. Tetovazu treba prati dva puta dnevno, ujutru I uvece, nekim PH neutralnim sapunom. Nakon pranja, blago utapkati I osusiti peskirom, ne trljati tetovazu I namazati Pantenol mast, Jekoderm ili Jekovit.

Tetovirano mesto se ne sme pipit prljavim rukama, niti se treba preterano znojiti u period zarastanja tetovaze. Nije dozvoljeno ni kupanje u bazenima, rekama, morima, niti odlasci u solarijum. Tetovazu mazati nakon svakog pranja I u toku dana po potrebi, sto znaci da kad osetite da je suva-namazite je u tankom sloju. Tetovaza ce se ljustiti nakon nekoliko dana, sto je normalan proces zarastanja. Nakon ovoga, tetovaza je zarasla I mozete koristiti losion ili mleko za telo na koje ste navikli. U letnjem period, za vreme suncanja, mazite zastitni factor obavezno I na taj nacin joj sacuvajte svezinu I bogati izgled boje. Vasa ce tetovaza izgledati mnogo lepse ako je na ovaj nacin negujete.

Šta je vazno da bi tetovaza izgledala odlicno?

Vazno je naci dobrog tattoo umetnika koji ce znati da Vas posavetuje, uputi I kaze gde ce najbolje da se uklopi ono sto ste zamislili. Nisu svi motivi lepi I na papiru I na kozi. Koza je zivi organ I diktira tehnicki kako se neki crtezi I slike mogu interpretirati. Neki motivi ne bi bili lepi ako bi se radili previse sitni na kozi, iako deluju na papiru “bas gotivno”. Jednostavno, ako ste nasli svog tattoo umetnika, prepustite mu taj deo I verujte u njegove savete I predloge za novu tetovazu koju cete nositi, ipak, do kraja zivota.

Koliko zaista boli tetoviranje?

Svi znamo da tetoviranje zapravo predstavlja trajno unosenje mastila iglom pod kozu, samim tim ne moze biti potpuno bezbolno. Naravno, zavisi od mesta na kom se tetovirate I same velicine tetovaze. Osecaj koji sam proces tetoviranja izaziva bi mogao da se poredi sa nekom vrstom peckanja, ili depilacije –ovo ce najpre dame razumetiJ. Najbolnija mesta su tamo gde je koza zaista najtanja I najosetljivija: rebra, stomak, unutrasnji delovi nadlaktica, ris stopala.. Kad su u pitanju manji motivi, npr: textovi, inicijali, motivi ne veci od (okvirno) 10x10cm, manje bole jer se ne rade dugo I telo nije izlozeno bolu vise od sat-dva vremena. U svakom slucaju, svako ko odluci da se tetovira, preplavljen endorfinom I zeljom za novom tetovazom, uspeva da prevazidje tu vrstu bola.